Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

Jablíčka právě dozrávají, proto doplníme sbírku receptů o voňavý moučník. Tentokrát si podle FOTORECEPTU připravíme jablečný koláč se skořicovou drobenkou.

62663×

Dopřejte si jablka ve sladké úpravě

Je čas, kdy na našich zahrádkách dozrávají jablíčka. Někdy je úroda tak velká, že nevíme co s nimi. Receptů na dobrý moučník existuje opravdu dost, ale pokud dáváte přednost jednoduché a rychlé přípravě, vyzkoušejte tento jablečný koláč. Je šťavnatý a skořicová drobenka celý moučník krásně provoní.

Recept na jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

1) Připravíme si ingredience na těsto. Stačí 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, 1 balíček prášku do pečiva a 1 balíček vanilkového cukru.

 

2) Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vsypeme do mísy, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, krémovitou kysanou smetanu a rozklepnuté vejce.

 

Vařečkou vymícháme v hladké a hutné těsto.

 

3) Jablka oloupeme a kolem jádřince nastrouháme na hrubém struhadle.

 

Z jablek vymačkáme přebytečnou vodu a můžeme pokapat čerstvou citronovou šťávou. Jablka díky citronu nebudou rychle hnědnout.

 

 

4) Přichystáme si drobenku na posypání jablečného koláče. Máslo necháme změknout a odkrojíme si zhruba 3 lžíce. Dále budeme potřebovat 3 lžíce cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 1 balíček vanilkového cukru a lžičku mleté skořice.

 

Pomocí prstů žmolkujeme, až nám ze směsi vznikne sypká drobenka.

 

 

5) Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto přendáme na plech a roztáhneme po celé ploše. Postupujeme trpělivě, těsto se bude lepit na vařečku (stěrku).

 

Na těsto poklademe nastrouhaná jablka. Jablíčky nešetříme, koláč díky nim bude pěkně šťavnatý.

 

6) Nakonec jablečný koláč posypeme připravenou skořicovou drobenkou.

 

7) Troubu předehřejeme na 175 - 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Dobu pečení přizpůsobíme zkušenostem s vlastní troubou. Horkovzdušná trouba peče rychleji. Okraje koláče by měly být zlatavé a drobenka křupavá.

 

8) Upečený koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

 

9) Jablečný koláč se skořicovou drobenkou výtečně chutná ke snídani a čaji, ale samozřejmě lze moučník podávat i k odpolední svačině. Podle chuti můžeme jablečný koláč ještě pocukrovat.

 

Pokud Vám ještě nějaké jablka zůstaly, určitě vyzkoušejte brusinkovo jablečný chléb

Další jablečné recepty naleznete zde

 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena