Jablečné dezerty nabízejí jedinečné spojení sladkosti a vláčnosti. S jablky vyčarujete spousta lahodných moučníků: od štrúdlů a koláčů přes buchty až po dezerty se skořicí a karamelem. Pojďte se pustit do jablek spolu s námi!
Koláče, buchty a moučníky plné nasládlé chuti jablek milují snad všichni. Jablka se dokonale snoubí nejen se skořicí, ale i s listovým těstem, pudinkovým krémem, karamelem nebo tvarohovou náplní.
Na podzim se dostávají přirozeně do popředí koláče se sezonními plodinami. Podzim tak přeje dýňovým dezertům a hruškovým nebo jablečným moučníkům.
Nadýchaný pečený sníh z bílků promění jablečný koláč ve sváteční dezert. O tom vás snadno přesvědčí ještě vlažné hraběnčiny řezy, které patří k nejoblíbenějším moučníkům.
Také si rádi vybavujete praskající oheň v kamnech u babičky a úžasnou vůni jejích pečených jablek? Určitě nejste sami. Pečená jablka, to byl v zimě nejrychlejší a nejsnadnější způsob, jak lahodně a jednoduše přichystat jablka, která už ztrácela na kvalitě a je potřeba je zkonzumovat.
Úžasně jednoduchý, ale neuvěřitelně lahodný. To je velmi populární francouzský obrácený koláč z křehkého těsta tarte Tatin, plný jablek a voňavého karamelu. Je klasikou francouzské kuchyně a jeho zvláštnost spočívá v tom, že do formy přijdou nejdřív jablka a potom teprve těsto.
Jablečný koláč, známý jako apple pie má dlouhou a zajímavou historii, která začíná už v dalekém středověku. Tento oblíbený dezert se stal symbolem domácího vaření, podzimu a tradic, zejména v anglosaských zemích.
Koláče mají obvykle pevnou kůrku, která chrání ovoce, a jablka se často kombinují s vonným a výrazným kořením jako je skořice nebo hřebíček, což dodáví koláči jedinečnou chuť a šťavnatost.
Autor:Veronika T.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena