1 kg | jablko | |
1 balíček | listové těsto | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
na potření | ||
---|---|---|
vejce | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
voda | ||
cukr moučka | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
rozinky | ||
skořice mletá |
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Pečeme s vlašskými ořechy: Bábovkou ani štrúdlem neurazíte
Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
Autor:lucik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena