Hraběnčin štrůdl

Tato varianta štrůdlu vás asi překapí. Na rozprostřených jablkách je ušlehaný sníh a jablíčka můžete obohatit ořechy nebo rumem.


3.0989x
45 min
3×

Postup přípravy

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, žloutků a tuku zpracujeme těsto a jednu třetinu odložíme do ledničky. Dvě třetiny rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech. Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, posypeme opláchnutými rozinkami a skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme moučkový cukr a natřeme ho na jablka. Odložené ztuhlé těsto nastrouháme na sníh a vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hraběnčin štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena