Damper je tradiční australský chléb bez droždí. Vyzkoušejte recept, jehož základem je pšeničná mouka, voda, sůl a někdy i mléko.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 lžička
sůl
1 lžička
kmín
1 hrnek
voda
1 balíček
kypřicí prášek do pečiva
500 g
hladká mouka
1 lžička
směs sušených bylinek
na potření
sůl
voda
Postup přípravy
Všechny suché přísady (mouka, prášek do pečiva, sůl, kmín a směs sušených bylinek) smícháme v míse. Přidáme tolik studené vody, aby vzniklo měkké těsto, které zpracujeme na vále rukama.
Z těsta uděláme bochníček, který přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme troškou osolené vody a nožem lehce nakrojíme vršek.
Damper pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Upečený damper podáváme s máslem, je také skvělou přílohou k pečenému masu.