Damper

Damper je tradiční australský chléb bez droždí. Vyzkoušejte recept, jehož základem je pšeničná mouka, voda, sůl a někdy i mléko.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Všechny suché přísady (mouka, prášek do pečiva, sůl, kmín a směs sušených bylinek) smícháme v míse. Přidáme tolik studené vody, aby vzniklo měkké těsto, které zpracujeme na vále rukama.

Z těsta uděláme bochníček, který přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme troškou osolené vody a nožem lehce nakrojíme vršek.

Damper pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

Upečený damper podáváme s máslem, je také skvělou přílohou k pečenému masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Damper

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní