Zjistila jsem, že cizrnová mouka není mouka, ale spíš rostlinná vejce v prášku. Tak jsem z ní zkusila vyrobit svoji dříve oblíbenou pomazánku - a vyšlo to. Chuť, barva i konzistence je hodně podobná.
3 stroužky | česnek |
3 lžíce | olej |
0.5 lžičky | sůl |
3 lžíce | strouhanka |
1 lžička | majoránka |
1 ks | cibule |
3 špetky | mletý pepř |
3 lžíce | cizrnová mouka |
2 kostky | čerstvé droždí |
podle potřeby | |
---|---|
voda |
Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Česnek zbavíme slupky a utřeme ho. V misce smícháme cizrnovou mouku, strouhanku, sůl a koření a pomalu přidáváme vodu, aby vzniklo hustší těstíčko, podobné jako na lívance. Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme kvasnice a za stálého míchání čekáme, až začnou vonět po mase. V tuto chvíli už dostatečně ztuhnou. Přilijeme těstíčko a rychle rozmícháme, aby nám v pomazánce nezůstaly kousky droždí. Dále mícháme asi 3 - 4 minuty, než se prosmaží těstíčko. Pomazánka z droždí bez vajec je vhodná i pro děti. Pomazánku mažeme na oblíbené pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Kkuli
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena