3 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
3 lžíce | strouhanka | |
1 lžička | majoránka | |
1 ks | cibule | |
3 špetky | mletý pepř | |
3 lžíce | cizrnová mouka | |
2 kostky | čerstvé droždí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda |
Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Česnek zbavíme slupky a utřeme ho. V misce smícháme cizrnovou mouku, strouhanku, sůl a koření a pomalu přidáváme vodu, aby vzniklo hustší těstíčko, podobné jako na lívance. Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme kvasnice a za stálého míchání čekáme, až začnou vonět po mase. V tuto chvíli už dostatečně ztuhnou. Přilijeme těstíčko a rychle rozmícháme, aby nám v pomazánce nezůstaly kousky droždí. Dále mícháme asi 3 - 4 minuty, než se prosmaží těstíčko. Pomazánka z droždí bez vajec je vhodná i pro děti. Pomazánku mažeme na oblíbené pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Autor:Kkuli
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena