Strouhaná zeleninová polévka

Recept na zdravou polévku, která i s přípravou zabere pouhých 30 minut. Žádná mouka, žádné bujony, takže je vhodná i pro děti.


3.97x
30 min

Ingredience

1 hrsthrášek
2-3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 kscibule
0.3 ksceler
1-2 lvoda
0.3 kspórek
2 ksmrkev
1 kspetržel
2 snítkylibeček
2 lístkybobkový list
3 kuličkynové koření
0.5 kskedluben
2 snítkyčerstvá petrželka
3 kuličkycelý černý pepř

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak oloupaný kedluben. Cibuli oloupeme a necháme v celku. Pórek očistíme a čtvrtku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel s libečkem opláchneme a nadrobno nasekáme, případně dáme do polévky celé snítky a po uvaření je vyjmeme.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme pórek a skoro dozlatova osmahneme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a za občasného promíchání orestujeme. Zeleninu zalijeme horkou vodou, přidáme celou cibuli, sůl, koření, bylinky a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme zhruba 10 minut. Poté přidáme mražený hrášek, česnek a ještě 5 minut povaříme. Poté strouhanou zeleninovou polévku podle potřeby dochutíme a máme hotovo. Cibuli, kuličky koření a bobkový list před podáváním vyjmeme.

Strouhaná zeleninová polévka nejlépe chutná horká s čerstvým chlebem, ale i samotná je výborná a postačí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strouhaná zeleninová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.