Jednoduchý jablečný štrúdl

Sezóna jablek je v plném proudu a dobrý štrúdl je klasika.


4.291x
75 min
4×

Postup přípravy

Nejprve si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka. Z jablek vymačkáme šťávu. Tuk nastrouháme na hrubém struhadle, těsto se pak lépe zpracovává.

Poté si připravíme z mouky, vejce, tuku a vody těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, posypeme trochou strouhanky, přidáme jablka a posypeme skořicí, cukrem, ořechy a rozinkami.

Těsto zabalíme v závin, přeneseme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.Takto připravíme všech pět závinů. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou, aby se závin nenafukoval a nepraskl. Jablečný štrúdl pečeme, dokud nemá krásně křupavou kůrku.

Studený jablečný závin pocukrujeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Katynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý jablečný štrúdl

Zpět na recept