Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
Nadýchaná jablečná bábovka s ořechy
(doba přípravy 1 hod )
Rychlá buchta s jablky a ořechy
(doba přípravy 1 hod )
Mrkvový koláč s ořechy
(doba přípravy 1 hod )
Tvarohový koláč s ořechy
(doba přípravy 1 hod )
Skořicový chlebíček s kaki, brusinkami a ořechy
(doba přípravy 1 h 15 min )
Ořechový dort s kávovým krémem
(doba přípravy 2 hod )
Makový a ořechový závin
(doba přípravy 2 h 30 min )
Ořechový sněhový koláč
(doba přípravy 45 min )
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Kupované lístkové (listové) těsto si většinou vybíráme chlazené nebo mražené, k dostání jsou i již připravené tenké pláty. Ale proč si život stále jenom ulehčovat? Zkuste si těsto připravit doma a poznejte ten rozdíl.
Foto: Shutterstock.com
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena