Vlašské ořechy nejsou jen obyčejnou surovinou. V kuchyni s nimi můžete kouzlit! Jak s nimi pracovat, kam je přidat, k čemu se hodí a jak je přirozeně zařadit do běžného jídelníčku?
Vlašské ořechy patří mezi oblíbené české suroviny. Dají využít v mnoha pokrmech světové kuchyně, jsou totiž ideální do sladkých i slaných pokrmů.
Můžete je přidat do snídaňových kaší, jogurtů, domácího chleba nebo si je dát jako svačinku mezi hlavními jídly. Pokud rádi pečete, zkuste je použít jako alternativu k mouce a máslu v receptech na sušenky nebo energetické tyčinky. Využití mají také ve smoothies, kde přidají nejen chuť, ale i krémovou texturu.
Vlašské ořechy se hojně využívají v tradičních receptech z různých koutů světa. V gruzínské kuchyni jsou součástí ořechových omáček, jako je slavná satsivi, která se podává s kuřecím masem. V italské kuchyni zase nesmí chybět ve slavné ricottové náplni do raviolů. U nás tvoří nezbytnou surovinu při pečení vánočního cukroví, oblíbených ořechových moučníků nebo do tradičního jablečného štrúdlu.
Recepty s vlašskými ořechy, které by vám neměly uniknout:
Krůtí maso s ořechy a bylinkami
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena