Křupavé domácí müsli

Máte rádi müsli? Potom určitě vyzkoušejte recept na domácí variantu. Je dokonalé!


4.366x
60 min
2×

Postup přípravy

Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme.
Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme - vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd. Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé. Lze použít téměř jakékoli sušené ovoce, jen měkké druhy (švestky, datle apod.) se příliš nehodí.

Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, rozinky a brusinky.
Přidáme i překrájené sušené ovoce. Nezapomeneme na vrchovatou lžičku mleté skořice. Suchou směs dobře promícháme.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a špetku soli. Vše spojíme v jednolitou směs, ale nevaříme. Tekutou slazenou směsí zalijeme obsah v míse a opět dobře promícháme.

Směs na domácí müsli rozprostřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem.
Müsli před pečením nijak zvlášť neumačkáváme, necháme jej hezky načechrané. Pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme.

Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou.

Domácí müsli uchováváme v suché dóze a podáváme kdykoliv je chuť.
Křupavé müsli skvěle doplní bílý jogurt, tvaroh, nejrůznější krémy apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé domácí müsli

Zpět na recept