Jak si během 35 minut vyrobit domácí zapečené, křupavé a oslazené müsli? Úplně jednoduše! Tento recept neobsahuje ořechy, pouze vločky, semínka a sušené ovoce. A chutná báječně!
300 g | ovesné vločky |
1 hrst | sušené meruňky |
1 hrst | sušené švestky |
4 lžíce | dýňová semínka |
4 lžíce | slunečnicová semínka |
8 lžic | med |
4 lžíce | kokosový olej |
1 hrst | sušené brusinky |
Nejprve si předehřejeme troubu na 150° – 160°C. A nyní už se vrhneme na přípravu té nejlepší domácí granoly na www.vareni.cz.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a celou směs pořádně zamícháme, zalijeme medem a ručně směs znovu promícháme tak, aby každý kousek byl hezky obalený.
Takto připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme kokosovým olejem a necháme péct zhruba 20 minut, párkrát během pečení promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně.
Po 20 minutách přidáme brusinky a na malé kousky nasekané meruňky a švestky, lehce promícháme a dopékáme dalších přibližně 10 minut. Ovoce můžeme přidat i více, záleží na naší chuti.
Hotová (vychladlá) granola by měla být krásně křupavá. Domácí ovocnou granolu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě a podáváme s mlékem, jogurtem či jiným mléčným výrobkem, tak chutná nejlépe.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Recept na domácí müsli krok za krokem
Dnes vás naučíme křupavé domácí müsli, které je prostě úžasné! Chuťově vynikající a hlavně - přesně víte, co do něj dáte. FOTORECEPT krok za krokem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena