Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem

Podobné jídlo jsem jedl při svém putování po Vietnamu, kde mi nesmírně chutnalo. Tohle je vylepšená verze receptu přizpůsobená českému prostředí a plná neskutečně dobrých surovin.


5.02x
75 min

Postup přípravy

Připravíme si všechny suroviny na stůl.

Nejdřív si nakrájíme hovězí na velmi tenké plátečky. Potom se pustíme do zeleniny a oříšků. Cibuli nemusíme krájet na kostičky, bohatě bude stačit, když ji nakrájíme na tenké měsíčky. Stejně tak to uděláme u rajčat. Potom nakrájíme řapíkatý celer na půlcentimetrové plátky. Stejně tak to uděláme se žampiony. Já mám radši, když jsou plátky žampionů tlustší. Jako poslední upravíme oříšky, které rozdrtíme ve dlani. To nám půjde pouze s vlašskými ořechy. Kešu ořechy necháme v celku.

Teď se vrhneme na přípravu hovězího masa. Maso ochutíme před tím, než ho vložíme na rozpálenou pánvičku. K masu přisypeme všechno připravené koření, přidáme med a sojovou omáčku. Všechno promícháme a chvilku necháme uležet.

Mezitím vložíme nakrájenou cibuli na pánvičku, kde už máme rozpálený olej. Až cibule zesklovatí, přidáme do pánve maso. Čekáme přibližně půl hodiny, pak přidáme zbylé ingredience plus ústřičnou omáčku. Do pánvičky přilijeme 100 ml vody a přiklopíme pokličkou, ať se nám ta dobrota trochu podusí. Pravidelně přiléváme vodu, hlavně ať nám hovězí maso nevyschne, nebo se nepřipálí.

Až nám maso změkne můžeme servírovat. Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem nejlépe chutná s jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem

Zpět na recept