Rychlá ořechová bábovka

Bábovka, která se dá stihnout upéct ráno ke snídani.


4.5498x
45 min
55×

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Smícháme ji cukrem a ořechy. Nyní do všech suchých ingrediencí vmícháme tekuté - vejce, olej, mléko a vypracujeme hladké těsto.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Podle příležitosti si vybereme a vymastíme nádobu, do které těsto nalijeme. Bábovku zkoušíme klasicky špejlí a pečeme ji asi 30 minut.

Místo mletých ořechů lze použít hrubá mouka a máme obyčejnou bábovku. K té jsou dobré rozinky, celé ořechy, kousky čokolády nebo rozmačkaný banán. Těsto lze libovolně obměňovat.
user-icon

autor StřeLenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá ořechová bábovka

Zpět na recept