Hrníčková bábovka s pikaem

Jednoduchá sladká (tmavá) bábovka.


4.836x
75 min
3×

Postup přípravy

Veškeré ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky, olej a oba druhy cukru vyšleháme do světlé pěny. Do pěny postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Do těsta pak přidáme i pikao. Jako poslední, max. na stupeň 3, vmícháme tuhý sníh.

Tmavé těsto nalijeme do bábovkové formy, uhladíme směrem ke krajům a vložíme do mírně vyhřáté trouby.

Hrníčkovou bábovku s pikaem pečeme na 175 °C asi 60 minut. Prvních 20 minut troubu neotvíráme! Během pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem. Upečení bábovky vyzkoušíme u středu špejlí.

Upečenou bábovku necháme ve formě stát asi 10 minut a pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme bábovku s pikaem poprášit moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčková bábovka s pikaem

Zpět na recept