Vaření.czReceptyHrníčková bábovka s pikaem

Hrníčková bábovka s pikaem

Jednoduchá sladká (tmavá) bábovka.


4.836x
75 min
3×

Ingredience

0.8 hrnkuolej
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
3 ksvejce (L)
2 lžícepikao

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Veškeré ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, olej a oba druhy cukru vyšleháme do světlé pěny. Do pěny postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Do těsta pak přidáme i pikao. Jako poslední, max. na stupeň 3, vmícháme tuhý sníh. Tmavé těsto nalijeme do bábovkové formy, uhladíme směrem ke krajům a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Hrníčkovou bábovku s pikaem pečeme na 175 °C asi 60 minut. Prvních 20 minut troubu neotvíráme! Během pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem. Upečení bábovky vyzkoušíme u středu špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě stát asi 10 minut a pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním můžeme bábovku s pikaem poprášit moučkovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrníčková bábovka s pikaem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena