Lehká a nadýchaná, taková je bábovka podle tohoto receptu. K čaji i kávičce chutná báječně. Hrníčkový recept.
těsto | |
---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový pudink |
1 balíček | kypřicí prášek |
1 balíček | vanilkový cukr |
250 g | měkký tvaroh |
2 ks | celé vejce |
0.8 hrnku | olej |
1 hrnek | mléko |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžička | citronová kůra |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
Ve velké míse smícháme sypké suroviny, pečlivě promícháme a dále přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce. Vyšleháme hladké těsto a přidáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Znovu jemně promícháme.
Těsto na bábovku přelijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 160°C asi 40 minut. Pro kontrolu upečení bábovky použijeme známý trik se špejlí. Hotovou bábovku necháme asi 15 minut odstát, poté ji opatrně vyklopíme.
Na talíři tvarohovou bábovku posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena