Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
4 ks | vejce |
250 g | máslo |
5 ks | jablko |
2 lžičky | mletá skořice |
370 g | polohrubá mouka |
100 g | mleté vlašské ořechy |
1 balíček | kypřící prášek do pečiva |
250-300 g | třtinový cukr |
podle potřeby | |
---|---|
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání |
Mouku odvážíme a prosejeme do mísy společně s práškem do pečiva. Přidáme 2 lžičky mleté skořice a promícháme. Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K suché směsi v míse přidáme cukr, mleté ořechy, rozpuštěné a trochu vychladlé máslo, rozklepnutá vejce a těsto dobře promícháme. Nakonec do těsta na bábovku vmícháme nastrouhaná jablka, která trochu vymačkáme od přebytečné vody. Vznikne nám hutné těsto. Velkou formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do bábovkové formy a uhladíme. Jablkovou bábovku s ořechy pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 - 50 minut. Když do těsta vpíchneme špejli, měla by po vytažení zůstat suchá. Bábovku vyjmeme z trouby, opatrně i s formou otočíme na talíř, formu zakryjeme vlhkou utěrkou, tu překryjeme ještě suchou utěrkou a necháme vychladnout. Bábovka nám díky tomuto triku půjde skvěle vyklopit. Zcela vychladlou jablkovou bábovku pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme k šálku kávy nebo čaje. Bábovka podle tohoto receptu je vláčná, nadýchaná a vůbec ne suchá.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..