Jednoduchý pivní štrúdl

Jednoduché těsto s příchutí piva skrývá tradiční jablečnou náplň.


4.679x
60 min
6×

Postup přípravy

Mouku, nastrouhaný tuk a pivo zpracujeme. Těsto dáme na půl hodiny pod horký hrnek odpočívat.

Na pomoučněném vále z těsta vyválíme tenkou placku, posypeme strouhankou a poklademe na plátky nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými jablky. Jablka posypeme rozinkami, skořicí a hodně pocukrujeme.

Těsto svineme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednoduchý pivní štrúdl vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.

Ještě teplý pivní štrúdl pocukrujeme, krájíme, až je vystydlý.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý pivní štrúdl

Zpět na recept