Jednoduchý pivní štrúdl

Jednoduché těsto s příchutí piva skrývá tradiční jablečnou náplň.


4.679x
60 min
6×

Postup přípravy

Mouku, nastrouhaný tuk a pivo zpracujeme. Těsto dáme na půl hodiny pod horký hrnek odpočívat. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme tenkou placku, posypeme strouhankou a poklademe na plátky nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými jablky. Jablka posypeme rozinkami, skořicí a hodně pocukrujeme. Těsto svineme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednoduchý pivní štrúdl vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Ještě teplý pivní štrúdl pocukrujeme, krájíme, až je vystydlý.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jednoduchý pivní štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena