Anglický dezert, který má své kořeny již ve středověku. V té době se podával jako teplý nápoj z mléka, do kterého se přidávalo víno nebo pivo a zahušťoval se chlebem. Nápoji se říkalo jednoduše Posset.
400 ml | smetana ke šlehání (33%) |
120 g | cukr |
1 ks | bio citron |
100 ml | šťáva z citronu |
Společně dáme vařit smetanu, cukr a nastrouhanou kůru z celého bio citronu. Na mírném ohni a za občasného promíchnutí necháme vařit 5 minut. Poté odstraníme z ohně, přidáme citronovou šťávu, promícháme. Necháme 5 minut stát, odstraníme kůru, já jsem směs přelil přes síto do jiné nádoby, a rozdělíme do pohárů.
Poháry Lemon Posset dáme do lednice a necháme ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme Lemon Posset podle fantazie. Já jsem přidal jahody s bazalkou, které jsem pokrájel, přidal trochu cukru a zahříval, dokud se cukr nerozpustil a jahody nepustily šťávu.
Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem
Došly vám nápady k plnění palačinek? Co takhle využít právě dozrávající jahody? Dnes vás naučíme palačinky krok za krokem se smetanovo-jahodovou náplní, která je lehoučká, osvěžující a téměř bez cukru.
autor Jiri Pribyl
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena