Lemon Posset

Anglický dezert, který má své kořeny již ve středověku. V té době se podával jako teplý nápoj z mléka, do kterého se přidávalo víno nebo pivo a zahušťoval se chlebem. Nápoji se říkalo jednoduše Posset.


0.00x
20 min

Ingredience

400 mlsmetana ke šlehání 33%
120 gcukr
1 ksbio citron
100 mlšťáva z citronu

Postup přípravy

Společně dáme vařit smetanu, cukr a nastrouhanou kůru z celého bio citronu. Na mírném ohni a za občasného promíchnutí necháme vařit 5 minut. Poté odstraníme z ohně, přidáme citronovou šťávu, promícháme. Necháme 5 minut stát, odstraníme kůru, já jsem směs přelil přes síto do jiné nádoby, a rozdělíme do pohárů.

Poháry Lemon Posset dáme do lednice a necháme ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

Před podáváním ozdobíme Lemon Posset podle fantazie. Já jsem přidal jahody s bazalkou, které jsem pokrájel, přidal trochu cukru a zahříval, dokud se cukr nerozpustil a jahody nepustily šťávu.  

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

Došly vám nápady k plnění palačinek? Co takhle využít právě dozrávající jahody? Dnes vás naučíme palačinky krok za krokem se smetanovo-jahodovou náplní, která je lehoučká, osvěžující a téměř bez cukru.

Recept na palačinky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lemon Posset

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z britské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena