Panna cotta patří mezi oblíbený italský dezert. „Vařená smetana“, jak zní název tohoto dezertu v překladu, připomíná náš pudink, ovšem je o něco lehčí. Panna cotta doplněná o ovoce bude vždy chutnat báječně.
3 plátky | plátkové želé |
180 g | cukr krupice |
0.5 l | smetana ke šlehání (33%) |
1 ks | vanilkový lusk |
250 ml | ušlehaná smetana |
na ozdobu | |
---|---|
čerstvé ovoce | |
ovocné pyré |
Želatinu namočíme do studené vody.
Neušlehanou čerstvou smetanu vlijeme do menšího hrnce a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vydlábneme semínka a společně s luskem přidáme do rendlíku a zahříváme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme vyždímanou želatinu, necháme rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ na panna cottu vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu a máme hotovo, můžeme plnit.
Panna cottu naplníme do malých skleniček a necháme v chladu ztuhnout. Dozdobíme libovolnou ovocnou omáčkou (ja použila rozvařené meruňky s trochou cukru, následně rozmixované), drobným ovocem a podáváme jako lehoučký dezert.
Kokosová panna cotta s malinovým přelivem krok za krokem
Lehký a osvěžující dezert ve veganské alternativě. Hledáte-li něco sladkého na oslavu, sáhněte po tomto receptu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena