Vanilková panna cotta

Osvědčený recept na skvělý dezert, který před podáváním přeléváme ovocnou směsí.


2.460x
30 min
1×

Ingredience

40 gcukr moučka
2 lžičkyželatina
500 mlsmetana ke šlehání
1 ksvanilkový lusk
340 gfruit dessert

podle potřeby

olivový olej na vymazání

Postup přípravy

Nejprve připravíme želatinu. Do misky dáme 2 lžíce vody a želatinu. Necháme 5 minut odpočinout, než želatina absorbuje vodu. Čtyři formičky o objemu 120 - 130 ml velmi jemně vymažeme olejem. Do kastrůlku vlijeme smetanu spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním plameni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs procedíme přes velmi jemné síto, vlijeme do vymazaných formiček a dáme na 4 - 6 hodin chladit, než se vanilková panna cotta dokonale zpevní. Zhruba 5 minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme na dezertní talířky. Vanilkovou panna cottu podáváme přelitou fruit dessertem s višněmi, rybízem a malinami.
user-icon

autor Maruskaaa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vanilková panna cotta

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena