Italský dezert Panna Cotta

Panna cotta je italský dezert z oblasti Piemontu, podle tohoto receptu jej určitě zvládnete.


1.01x
60 min

Postup přípravy

Do mísy napustíme aspoň půl litru studené vody a vložíme do ní plátkovanou želatinu, aby nabobtnala. Misky na dezert vypláchneme studenou vodou.

Oba druhy smetany nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový extrakt nakapeme ke smetaně. Ochucenou smetanu přivedeme k varu, pak hned odstavíme a scedíme. 

Želatinu slijeme a vymačkáme, pak vrátíme do misky, ve které se namáčela. Přilijeme 100 ml horké smetany a důkladně rozmícháme metličkou, až se všechna želatina rozpustí. Smetanu s rozpuštěnou želatinou nalijeme zpět ke zbytku horké smetany, opět důkladně zamícháme.

Směs rozlijeme do mističek, vložíme do lednice a necháme alespoň 15 hodin zatuhnout, lépe do druhého dne.

Ztuhlé dezerty Panna Cotta vyklopíme na talířky, pomůžeme si přitom tím, že nožem objedeme vnitřek misky, případně ještě misku na pár vteřin namočíme do horké vody. Italský dezert Panna Cotta ozdobíme podle svého nejlepšího kuchařského vědomí, svědomí a cítění.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italský dezert Panna Cotta

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena