Panna cotta jako z cukrárny

Tip na výborný a rychlý dezert, musíme však počítat s dobou chlazení.


0.00x
20 min

Postup přípravy

2 plátky želatiny namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Tuto směs nalijeme do skleniček a necháme vychladit v ledničce, dokud není hmota ztuhlá.

Jako další si připravíme ovocnou složku. Připravíme si jeden plátek želatiny. Na fotce mám směs malin a borůvek. Ovoce uvaříme s trochou vody. Přidáme želatinu a necháme vychladnout.

Ovocnou směs přidáme ke smetanovému základu. Necháme vychladit, tím je hotovo!

Doba přípravy max. 20 minut, minimálně 6 hodin chlazení.
user-icon

autor andymachy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panna cotta jako z cukrárny

Zpět na recept