Vaření.czReceptyPanna cotta jako z cukrárny

Panna cotta jako z cukrárny

Tip na výborný a rychlý dezert, musíme však počítat s dobou chlazení.


0.00x
20 min

Ingredience

50 gcukr
125 gborůvky
125 gmaliny
0.5 balíčkuvanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
200 mlpolotučné mléko
3 plátkyplátková želatina

Postup přípravy

2 plátky želatiny namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální) přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Tuto směs nalijeme do skleniček a necháme vychladit v ledničce, dokud není hmota ztuhlá. Jako další si připravíme ovocnou složku. Připravíme si jeden plátek želatiny. Na fotce mám směs malin a borůvek. Ovoce uvaříme s trochou vody. Přidáme želatinu a necháme vychladnout. Ovocnou směs přidáme ke smetanovému základu. Necháme vychladit, tím je hotovo! Doba přípravy max. 20 minut, minimálně 6 hodin chlazení.
user-icon

autor andymachy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Panna cotta jako z cukrárny

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská
Kuchařky
Dezert

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena