Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

Čokoláda třešním sluší. Tentokrát jsme tuto kombinaci ukryli v koláči dvou barev a zjemnili sýrem cottage. Doporučujeme vybrat cottage tužší konzistence a čokoládu s 50 - 60 % kakaové sušiny.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou. V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit.

Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně.

Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru. Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku.

Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru.

Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut.

Upečený třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

Zpět na recept