Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

Čokoláda třešním sluší. Tentokrát jsme tuto kombinaci ukryli v koláči dvou barev a zjemnili sýrem cottage. Doporučujeme vybrat cottage tužší konzistence a čokoládu s 50 - 60 % kakaové sušiny.


5.01x
90 min

Ingredience

5 ksvejce
150 gmáslo
250 gcukr krupice
350 gtřešně
75 ghladká mouka
300 gcottage
200 gkvalitní čokoláda

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou. V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit.

Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně.

Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru. Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku.

Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru.

Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut.

Upečený třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.