Tiramisu s mascarpone

Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.


4.5859x
20 min
73×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém. Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem. Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar. Foto: Thinkstock.com


Inspirujte se též v našem videoreceptu



Jak si správně připravit tiramisu najdete v našem videu


Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu


Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.


Naučte


Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem


Jemný a lahodný dezert, kterým zabodujete! Připravte si pravé italské tiramisu podle našeho FOTORECEPTU.


Inspirace

user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu s mascarpone

Zpět na recept