Toto je recept na pravé italské tiramisu bez českých "vylepšení".
2 ks | vejce |
2 lžíce | kakao |
2 lžíce | cukr krystal |
2 balíčky | mascarpone |
1-2 balíčky | cukrářské piškoty |
2-3 lžičky | amaretto |
1 hrnek | instantní káva |
Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!), dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta. Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice. Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
autor Exanima
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena