Vaření.czReceptySvěží tiramisu s banánem

Svěží tiramisu s banánem

Výborný recept na svěží dezert s mascarponovým krémem a troškou alkoholu, který samozřejmě vynecháme u dětí.


4.219x
15 min
1×

Ingredience

krém

6 lžiccukr
3 ksvejce
3 lžícerum
400 gmascarpone

na ozdobu

kakao

podle potřeby

mléko
banán
cukrářské piškoty

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků. Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice. Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.

Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu

Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.

Naučte

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!

Dezert

user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Svěží tiramisu s banánem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena