Svěží tiramisu s banánem

Výborný recept na svěží dezert s mascarponovým krémem a troškou alkoholu, který samozřejmě vynecháme u dětí.


4.219x
15 min
1×

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků.

Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice.

Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží tiramisu s banánem

Zpět na recept