Jednoduché české tiramisu

Když máte chuť na domácí tiramisu, ale nechce se vám dělat složité recepty a kupovat drahé ingredience.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Krém

Nejdříve ze všeho si připravíme domácí pudink. Misku mléka nalijeme do hrnce a postavíme na mírný oheň. Do hrnečku si přilijeme ještě trochu mléka, přidáme lžíci a půl kukuřičného škrobu, jeden žloutek a pořádně rozmícháme. Potom přilijeme ke zbytku mléka, osladíme jak kdo má rád, cukrem nemusíte šetřit, po smíchání s tvarohem se sladkost vyrovná. Mícháme až do bodu varu. Poté vaříme ještě asi 5 - 10 minut. Nezapomínejte míchat, ať se nepřipálí.

Až bude pudink uvařený, rozmícháme si v míse tvaroh a po lžících přidáváme pudink. Nemusí být úplně vychladlý. Až smícháme tvaroh s celým pudinkem, můžeme ještě podle chuti přisladit, nebo přidat pár lžiček uvařené kávy.

Připravování

A poté už přichází řada na "skládání" piškotů. Je na vás, jestli si vezmete formu nebo misky. Do kávy, ne horké, abyste se neopařili, namáčíme piškoty a ihned pokládáme na dno misky nebo formy. Na to přijde krém. Vždycky vrstva piškotů, na to krém. Já jsem dala tři vrstvy piškotů i krému. Nakonec jen české tiramisu posypeme kakaem a dáme vychladnout do ledničky. Dobrou chuť!

Poznámka: Já jsem z tohoto množství udělala dvě misky, klidně můžete jinak, ale když budete chtít dezert do dortové formy, určitě bych použila dvojnásobné množství.
user-icon

autor darkendeep


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché české tiramisu

Zpět na recept