Tiramisu s amarettem

Recept na vynikající italský dezert, který nikdy nezklame.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Pekáček s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou folií. Dno pekáčku poklademe cukrářskými piškoty z jednoho sáčku.

Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, touto kávovou směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.

Připravíme si sýrový krém. Mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu piškotů v pekáčku. Vrstvy zopakujeme: piškoty, kávovo-amarettová směs a nakonec opět vrstva krému. Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky nebo vidličky, čímž se nám vytvoří efektní povrch. Na závěr tiramisu hustě posypeme kakaem.

Tiramisu s amarettem vložíme do lednice a necháme několik hodin uležet a prolnout chutě.

Tiramisu s amarettem zdobíme před podáváním čerstvou mátou nebo meduňkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu s amarettem

Zpět na recept