Tiramisu podle Sisi

Italské tiramisu s upraveným zjednodušeným receptem.


5.05x
20 min

Postup přípravy

Vyšleháme jednu smetanu ke šlehání, přidáme do ní jednu krabičku mascarpone a dva panáky likéru - já používám vaječný, je pro mě nejdostupnější, dle originálního receptu se používá Amaretto, ale super by byl i kávový likér apod.

Připravíme si hodně silné espresso. Může být klidně turek, když nemáte moka konvičku, případně kávovar.

V silné kávě namáčíme piškoty tak, aby se na vteřinu ponořily celé do kávy, ale nebyly tam moc dlouho. Vyskladáme do formy či do skleniček jedno patro piškotů, navrch rozetřeme rozmíchaný krém a takto pokračujeme ve vrstvách, dokud není forma plná. Končíme krémem a na závěr tiramisu zasypeme kakaem.

Tiramisu podle Sisi necháme odležet minimálně hodinu v lednici, poté podáváme jako výtečný dezert.
user-icon

autor Sisi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu podle Sisi

Zpět na recept