Tiramisu podle Sisi

Italské tiramisu s upraveným zjednodušeným receptem.


5.06x
20 min

Ingredience

1 hrnečekkáva
1 balenípiškoty

na ozdobu

1 hrstkakao

krém

2 sklenkylikér
1 balenímascarpone
1 balenísmetana ke šlehání

Postup přípravy

Vyšleháme jednu smetanu ke šlehání, přidáme do ní jednu krabičku mascarpone a dva panáky likéru - já používám vaječný, je pro mě nejdostupnější, dle originálního receptu se používá Amaretto, ale super by byl i kávový likér apod. Připravíme si hodně silné espresso. Může být klidně turek, když nemáte moka konvičku, případně kávovar. V silné kávě namáčíme piškoty tak, aby se na vteřinu ponořily celé do kávy, ale nebyly tam moc dlouho. Vyskladáme do formy či do skleniček jedno patro piškotů, navrch rozetřeme rozmíchaný krém a takto pokračujeme ve vrstvách, dokud není forma plná. Končíme krémem a na závěr tiramisu zasypeme kakaem. Tiramisu podle Sisi necháme odležet minimálně hodinu v lednici, poté podáváme jako výtečný dezert.


Recepty do kuchařky: Luxusní moučníky a dezerty z borůvek


Borůvky, malé fialové plody, které jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Zlepšují noční vidění, chrání před stařeckou demencí a jsou výbornou prevencí proti nejrůznějším infekcím. A kromě toho, skvěle chutnají! Léto pomalu končí, ale pokud máme v mrazáku dostatečné zásoby, borůvkové recepty nás mohou provázet ještě dlouho poté. Tady je pár prověřených a chuťově velmi vydařených moučníků a dezertů právě s borůvkami.


Recepty


Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete


Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy.


Jak

user-icon

autor Sisi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu podle Sisi

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.