Višňové tiramisu

Recept na tak trochu jiné tiramisu.


0.00x
45 min

Ingredience

4 ksžloutek
100 gcukr moučka
250 gmascarpone
100 mlamaretto
2 balíčkyvanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
150 mlsilná černá káva
250 gtučný tvaroh
200 gcukrářské piškoty
0.5 lžičkyperníkové koření
200 mlvišňový kompot bez nálevu

na ozdobu

kakao
marcipán

Postup přípravy

Silnou černou kávu ochutíme perníkovým kořením a amarettem. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s cukrem do pěny. Mascarpone smícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Pak vmícháme žloutkovou pěnu.

Do obdélníkové misky rozetřeme třetinu krému, rozložíme polovinu višní a polovinu piškotů namočených do ochucené kávy. Pak rozetřeme druhý díl krému a rozložíme druhou polovinu višní a piškotů namočených v ochucené kávě. Na povrch rozetřeme zbylý krém.

Višňové tiramisu uložíme do chladničky asi na 4 hodiny rozležet a zatuhnout.

Z marcipánové hmoty vyválíme malé kuličky. Rozkrojíme je na poloviny a naskládáme na povrch ztuhlého tiramisu. Nakonec dezert posypeme kakaem.

Višňové tiramisu nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.