Silnou černou kávu ochutíme perníkovým kořením a amarettem. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s cukrem do pěny. Mascarpone smícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Pak vmícháme žloutkovou pěnu.
Do obdélníkové misky rozetřeme třetinu krému, rozložíme polovinu višní a polovinu piškotů namočených do ochucené kávy. Pak rozetřeme druhý díl krému a rozložíme druhou polovinu višní a piškotů namočených v ochucené kávě. Na povrch rozetřeme zbylý krém.
Višňové tiramisu uložíme do chladničky asi na 4 hodiny rozležet a zatuhnout.
Z marcipánové hmoty vyválíme malé kuličky. Rozkrojíme je na poloviny a naskládáme na povrch ztuhlého tiramisu. Nakonec dezert posypeme kakaem.
Višňové tiramisu nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění.