Višňové tiramisu

Recept na tak trochu jiné tiramisu.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Silnou černou kávu ochutíme perníkovým kořením a amarettem. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s cukrem do pěny. Mascarpone smícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Pak vmícháme žloutkovou pěnu.

Do obdélníkové misky rozetřeme třetinu krému, rozložíme polovinu višní a polovinu piškotů namočených do ochucené kávy. Pak rozetřeme druhý díl krému a rozložíme druhou polovinu višní a piškotů namočených v ochucené kávě. Na povrch rozetřeme zbylý krém.

Višňové tiramisu uložíme do chladničky asi na 4 hodiny rozležet a zatuhnout.

Z marcipánové hmoty vyválíme malé kuličky. Rozkrojíme je na poloviny a naskládáme na povrch ztuhlého tiramisu. Nakonec dezert posypeme kakaem.

Višňové tiramisu nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňové tiramisu

Zpět na recept