Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
Na borůvkové tiramisu si připravíme 3 - 4 žloutky (podle velikosti vajec), 250 g mascarpone, 1 balíček cukrářských piškotů, 60 g třtinového cukru, 150 ml silné kávy, 2 lžíce likéru Amaretto a cca 300 - 400 g čerstvých borůvek. Nezapomeneme na hořké kakao na dozdobení tiramisu.
Měla by nám vzniknout krásně našlehaná žloutková pěna.
Vyzkoušejte také recept na originální italské tiramisu
Do kávy rychle namáčíme cukrářské piškoty a uložíme je v jedné vrstvě do sklenic. Pokud je dno užší, jednoduše piškoty před máčením nalámeme. Na chuti to neubere.
Krém uhladíme a sklenice s borůvkovým tiramisu uložíme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Za vejce, mascarpone, likér a cukr si započítáme 60 Kč. Cukrářské piškoty s kakaem nás přijdou asi na 20 Kč, čerstvé borůvky na 50 Kč. Čtyři poháry borůvkového tiramisu nás tak přijdou zhruba na 130 Kč.
Vyzkoušejte také recepty na borůvkové knedlíky
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena