Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

Jemný a lahodný dezert, kterým zabodujete! Připravte si pravé italské tiramisu podle našeho FOTORECEPTU.

37117×

Tiramisu - typicky italský dezert

Dezert tiramisu je populární po celé Itálii a má několik úprav a variací podle regionu, kde jej připravují. V použití alkoholu panují ty největší debaty a rozpory, může to být mandlový likér, víno marsala, koňak nebo rum, který použijeme i v dnešním receptu.

Recept na italské tiramisu krok za krokem

1) Na recept si připravíme 6 vajec, 5 - 6 lžic moučkového cukru, 500 g mascarpone, 1,5 šálku silné studené kávy, 3 lžíce tmavého rumu, 1 balíček cukrářských piškotů, kakao na ozdobu.

2) Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem (podle chuti) do husté pěny a přidáme mascarpone. Vše společně vyšleháme do hladkého krému. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do mascarpone hmoty. 

3) Kávu smícháme s rumem. Každý cukrářský piškot v kávové směsi na chvíli namočíme. Ne příliš dlouho, aby se piškot nezlomil. Namočené piškoty naskládáme do pekáčku.

4) Na vrstvu piškotů vždy naneseme směs z mascarpone. Jednotlivé vrstvy střídáme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou bude mascarpone krém.

5) Dezert tiramisu nakonec dozdobíme prosátým kakaem, přikryjeme folií a uložíme na 24 hodin do lednice ztuhnout.

6) Italské tiramisu krájíme na porce, pokládáme na dezertní talířek a podáváme.



Úvodní foto: Pixabay.com

Další výborné recepty na tiramisu 

user-icon

autor Michy