Smetany ušleháme a opatrně přimícháváme pomazánková másla a cukr. Vznikne nám hustý krém, který později použijeme. Kdo chce mít krému hodně, použije 3 pomazánková másla, ale stačí i 2.
Smícháme vodu s kávou a rumem podle chuti a do této tekuté směsi namáčíme cukrářské piškoty. Ne celé, ale jen do poloviny, položíme je na hladinu. Piškoty pak pokládáme na plech, namočenou stranou dolů a na ně dáme polovinu krému, který jsme si ušlehali. Na krém dáme znovu namočené piškoty a znovu dáme zbytek krému. Krém pěkně uhladíme a posypeme kakaem.
Výborný tip: Na tiramisu můžeme vysypat pomocí papíru a kakaa například jméno oslavence apod. Stačí si vystřihnout dané jméno nebo číslo, položit jej opatrně na krém a posypat celý moučník kakaem. Poté velice opatrně papír sundáme.
Tiramisu trochu jinak podáváme jako lahodný zákusek k různým příležitostem.