Borůvkové tiramisu s mascarpone

Recept na pravé italské tiramisu, které doplníme borůvkami.


3.97x
25 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy, přisypeme cukr a šleháme na maximální výkon minimálně 5 minut. Měla by nám vzniknout krásně našlehaná žloutková pěna.

Do žloutkové pěny po lžících přidáváme mascarpone (pokojové teploty) a vždy alespoň půl minuty šleháme, aby se žloutky s mascarpone dobře spojily. Takto všleháme celé mascarpone. Nakonec vmícháme pevný bílkový sníh. Vmícháváme jej lehce - bez použití mixéru.

Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s likérem.

Do kávy rychle namáčíme cukrářské piškoty a uložíme je v jedné vrstvě do sklenic. Pokud je dno užší, jednoduše piškoty před máčením nalámeme. Na chuti to neubere. Na piškoty naneseme vrstvu krému a zasypeme vrstvou borůvek. Poklademe druhou vrstvu piškotů namočených v kávě. Na vrch přijde vrstva mascarpone krému.

Krém uhladíme a sklenice s borůvkovým tiramisu uložíme do lednice minimálně na 2 hodiny. Vychlazené a dobře ztuhlé tiramisu hustě poprášíme kakaem a nakonec dozdobíme vrstvou borůvek a lístkem meduňky či máty.

Borůvkové tiramisu uchováváme v chladu a nejlépe ještě v den přípravy podáváme jako lahodný dezert.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové tiramisu s mascarpone

Zpět na recept