Red Velvet cheesecake do skleničky

Na tento dezert se nejlépe zužitkují přebytečné odkroje z dortu či moučníku, ale je možné si samozřejmě upéci malý rychlý korpus i zvlášť.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Pokud máme přebytečné odkroje z dortu či dezertu, přistoupíme rovnou na vrstvení do skleniček, pokud ne, připravíme si rychlý korpus do dortové formy nebo menšího pekáčku.

Nejprve zapneme troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný bílkový sníh.

Menší formu formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. 

Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby.    
Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky.

Do skleniček poté vrstvíme rozdrobené těsto, na to rozlámané kakaové sušenky a vrstvu tvarohu z vaničky smíchaného s ušlehanou smetanou. Takto postup opakujeme až do naplnění sklenice.

Red Velvet cheesecake do skleničky podáváme ve skleničkách a navrch ozdobíme čerstvým ovocem a sušenkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Red Velvet cheesecake do skleničky

Zpět na recept