Luxusní jahodový cheesecake

Lahodný a velmi oblíbený nepečený dort, v letních dnech zdobený jahodami nebo dalším sezonním ovocem.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Připravíme si formu o průměru cca 24 cm. V mixéru rozmixujeme 400 g sušenek do hladka, vsypeme do misky, přidáme 150 g rozpuštěného másla a dobře promícháme. Necháme chvíli v lednici zatuhnout a poté směsí vysypeme dno formy. Směs dobře uhladíme a vtlačíme i do rohů formy.

Po obvodu sušenkové směsi pak vyložíme formu celými jahodami pokrájenými na půlky. Poté vložíme do mixéru asi 400 g sýru mascarpone, přidáme jednu sladkou smetanu ke šlehání, 150 g moučkového cukru a jeden balíček želatiny rozmíchaný ve vodě. Vše smícháme v mixéru na hladkou a litou směs. Nalijeme ji do formy na směs sušenek a pokladené jahody. Vložíme do lednice a necháme dvě hodiny v chladu.

Mezitím si připravíme jahodové pyré -  asi 300 g celých nebo pokrájených jahod povaříme s cukrem, poté přidáme balíček želatiny, vmícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na dort, který jsme mezitím měli v lednici.

Jahodový cheesecake necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den, po zatuhnutí, položíme na dort velký zmrzlinový kornout naplněný celými jahodami, nazdobíme do efektu rozsypaných jahod nebo podle vlastní fantazie.

Vyzkoušejte také borůvkový cheesecake krok za krokem

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luxusní jahodový cheesecake

Zpět na recept