Tiramisu s kaki

Netradiční recept na tiramisu s exotickým ovocem.


4.04x
30 min

Ingredience

1 dlamaretto
1 balíčekpiškoty savoiardi

krém

1 ksvejce
3 lžícecukr moučka
250 gmascarpone
2 kskaki

na ozdobu

20 gbílá čokoláda

Postup přípravy

Kaki oloupeme, omyjeme a nakrájíme nahrubo. Tyčovým mixérem je rozmixujeme na kaši.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vmícháme spolu s cukrem do mascarpone. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme spolu s kaki do mascarpone.

Dno vhodné formy vyložíme piškoty a pokapeme polovinou amareta. Rovnoměrně na ně rozetřeme polovinu krému a opět položíme vrstvu piškotů. Piškoty pokapeme zbylým amarettem a potřeme krémem.

Tiramisu s kaki ozdobíme hoblinkami bílé čokolády a dáme do lednice ztuhnout a uležet. Tiramisu s kaki podáváme vychlazené.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu s kaki

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena