50 g | červená kapie | |
1 ks | červená cibule | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | solamyl | |
2 lžíce | voda | |
500 g | hovězí mleté maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
kajenský pepř | ||
koriandr mletý | ||
0.5 lžičky | sušený česnek | |
0.3 lžičky | mletý kmín | |
sušené oregano |
Očištěnou červenou kapii a obě cibule nasekáme nahrubo a v mixéru se 2 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou kašičku. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme rozmixovanou zeleninu, zaprášíme lžičkou solamylu a ochutíme solí, mletým černým pepřem, kajenským pepřem, mletým koriandrem, sušeným česnekem, mletým kmínem a oreganem. Masovou směs důkladně několik minut hněteme, dokud nevznikne kompaktní hladká hmota. Poté ze směsi mokrýma rukama tvoříme biftečky o průměru asi 6 cm a 2 cm vysoké, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220 °C asi 10 minut. Upečené biftečky zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut odpočinout.
Mleté hovězí biftečky na způsob kebabu podáváme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, oblíbené omáčky a pečivo.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena