Recept na chuťovku z mletého hovězího masa s čerstvou paprikou a cibulí na způsob kebabu. Pokrm servírujeme jako teplé pohoštění při nejrůznějších oslavách.
50 g | červená kapie |
1 ks | červená cibule |
1 ks | cibule |
1 lžíce | solamyl |
2 lžíce | voda |
500 g | hovězí mleté maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
kajenský pepř | |
koriandr mletý | |
0.5 lžičky | sušený česnek |
0.3 lžičky | mletý kmín |
sušené oregano |
Očištěnou červenou kapii a obě cibule nasekáme nahrubo a v mixéru se 2 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou kašičku. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme rozmixovanou zeleninu, zaprášíme lžičkou solamylu a ochutíme solí, mletým černým pepřem, kajenským pepřem, mletým koriandrem, sušeným česnekem, mletým kmínem a oreganem. Masovou směs důkladně několik minut hněteme, dokud nevznikne kompaktní hladká hmota. Poté ze směsi mokrýma rukama tvoříme biftečky o průměru asi 6 cm a 2 cm vysoké, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220 °C asi 10 minut. Upečené biftečky zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut odpočinout.
Mleté hovězí biftečky na způsob kebabu podáváme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, oblíbené omáčky a pečivo.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena