Pivní polévka s žitným chlebem

Recept pocházející z Dánska. Něco pro pivaře. Jen pozor, nepoužíváme plzeňské pivo, polévka by zhořkla.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Žitný chléb pokrájíme na malé kousky a na několik hodin ho namočíme do směsi vody a půl litru světlého piva. Potom chléb vaříme asi 20 minut, prolisujeme, přidáme zbylé pivo a znovu krátce povaříme.

Do základu na pivní polévku přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a špetkou citronové kůry a přivedeme k varu. V tuto chvíli máme polévku hotovou.

Pivní polévku s žitným chlebem ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní polévka s žitným chlebem

Zpět na recept