Vláčný jablečný perník s čokoládovou polevou

Hrníčkový recept na velmi chutný a vláčný domácí perník.


0.00x

Postup přípravy

Postup je velmi jednoduchý. Dvě větší jablíčka omyjeme a okolo jadřince nastrouháme i se slupkou na jemném struhadle. 


Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva, koření, kakao, mléko, olej a nakonec i jablíčka. Vše dobře promícháme. Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě na 175 °C perník upečeme, je hotový za cca 20 - 25 minut, vyzkoušíme špejlí. 


Polevu připravíme rozpuštěním čokolády s trochou smetany. Hladkou polevu rozetřeme na jablečný perník a necháme zatuhnout. Vláčný jablečný perník s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme třeba ke kávičce. 


Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem


Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.


Tip


Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny


Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!


Videorecept:

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vláčný jablečný perník s čokoládovou polevou

Zpět na recept