Hrníčkový recept na velmi chutný a vláčný domácí perník.
0.5 hrnku | rostlinný olej |
1 hrnek | mléko |
2 ks | jablko |
1 ks | vejce |
2 hrnky | hladká špaldová mouka |
1 hrnek | třtinový cukr |
1 lžíce | perníkové koření |
2 lžíce | kakao |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
poleva | |
---|---|
1 balíček | čokoláda na vaření |
5-6 lžic | smetana na vaření |
Postup je velmi jednoduchý. Dvě větší jablíčka omyjeme a okolo jadřince nastrouháme i se slupkou na jemném struhadle.
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, mouku, prášek do pečiva, koření, kakao, mléko, olej a nakonec i jablíčka. Vše dobře promícháme. Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě na 175 °C perník upečeme, je hotový za cca 20 - 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády s trochou smetany. Hladkou polevu rozetřeme na jablečný perník a necháme zatuhnout. Vláčný jablečný perník s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme třeba ke kávičce.
Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem
Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.
Videorecept: Bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena