Recept na letní koláč z křehkého těsta, který chutná báječně s jakýmkoli ovocem. Tento je z malin, ostružin a rybízu a připravíme si ho krok za krokem.
Na těsto budeme potřebovat 300 g hladké mouky, 70 g mletého třtinového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 1 lžíci vody a 1 lžičku mleté skořice.
Dále budeme potřebovat 800 g ovoce (maliny, ostružiny, rybíz, borůvky apod.), 70 g třtinového cukru a 70 g mletých mandlí.
Na potření okrajů těsta si připravíme ještě 1 žloutek. Nezapomeneme ani na máslo na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání.
Okraje těsta potřeme druhým žloutkem.
Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce.
Těsto nás vyjde přibližně na 55 Kč. Ostatní suroviny (bez ovoce) na 40 Kč. Pokud ovoce nasbíráme na vlastní zahrádce či v lese, výrazně ušetříme. Křehký koláč s vlastním ovocem nás tak vyjde na pouhých 95 Kč.
Vyzkoušejte také:
Čokoládový řez s lesním ovocem a tvarohem
(doba přípravy 2 hod )
Domácí smetanová zmrzlina s lesním ovocem
(doba přípravy 20 min )
Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou
(doba přípravy 1 h 30 min )
Tvarohové knedlíčky podle Šárky
(doba přípravy 1 hod )
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena