Vaření.czReceptyKřehký koláč s lesním ovocem

Křehký koláč s lesním ovocem

Recept na letní koláč z křehkého těsta, který chutná báječně s jakýmkoli ovocem. Tento je z malin, ostružin a rybízu.


5.01x
60 min

Ingredience

1 ksžloutek

těsto

150 gmáslo
1 ksžloutek
1 lžícevoda
1 lžičkamletá skořice
300 ghladká mouka
70 gmletý třtinový cukr

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhaný kokos na vysypání

náplň

70 gmleté mandle
70 gtřtinový cukr
800 glesní ovoce (maliny, ostružiny, jahody, borůvky, rybíz)

Postup přípravy

Sypké suroviny promícháme v míse (mouka, cukr, mletá skořice). Přidáme studené a na větší kousky nakrájené máslo. Prsty rychle zpracujeme na hrubou drobenku, aby se máslo příliš nezahřálo, větší kousky másla nevadí. K drobence přidáme lžíci vody a 1 žloutek. Zpracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny odpočinout. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím formu. Okraje seřízneme, nebo je naopak trochu vymačkáme nahoru. Ovoce opláchneme, necháme okapat a poté jej promícháme s třtinovým cukrem. Těsto posypeme strouhanými mandlemi, poklademe oslazeným ovocem a uhladíme. Okraje těsta potřeme druhým žloutkem. Koláč s lesním ovocem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut, až okraje zezlátnou. Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce. Křehký koláč s ovocem nakrájíme na porce a podáváme. Je osvěžující, lehký a skvělý jen tak. V létě mu nikdo neodolá!
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký koláč s lesním ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena