Veganská bublanina s lesním ovocem

Hrnkový recept na veganskou bublaninu s lesním ovocem a plátky mandliček.


0.00x
90 min

Ingredience

2.5 hrnkuhladká mouka
1.5 hrnkutřtinový cukr
2 lžičkykypřící prášek do pečiva
1.5 hrnkurostlinné mléko
1 lžícejablečný ocet
1 lžícecitronová kůra
2 hrstělesní ovoce
1 hrstplátky mandlí
0.5 hrnkuolej
1 balenívanilkový cukr

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vanilkový a třtinový cukr a prášek do pečiva. Promícháme a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rostlinné mléko, olej a lžíci jablečného octa. Těsto promícháme a nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.


Posypeme lesním ovocem a plátky mandlí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda je těsto pořádně upečené. Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem


Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská bublanina s lesním ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká