Hrnkový recept na veganskou bublaninu s lesním ovocem a plátky mandliček.
2.5 hrnku | hladká mouka |
1.5 hrnku | třtinový cukr |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
1.5 hrnku | rostlinné mléko |
1 lžíce | jablečný ocet |
1 lžíce | citronová kůra |
2 hrstě | lesní plody |
1 hrst | lupínky mandlí |
0.5 hrnku | olej |
1 balení | vanilkový cukr |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vanilkový a třtinový cukr a prášek do pečiva. Promícháme a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rostlinné mléko, olej a lžíci jablečného octa. Těsto promícháme a nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Posypeme lesním ovocem a plátky mandlí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda je těsto pořádně upečené. Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena