Lehký a chuťově skvěle vyvážený moučník, sladké těsto spolu se šťavnatými nakyslými mirabelkami tvoří dokonalou kombinaci.
těsto | |
---|---|
3 ks | vejce |
1 hrnek | cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
0.5 hrnku | horká voda |
5 lžic | olej |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
2-3 lžíce | holandské kakao |
na ozdobu | |
1 miska | mirabelky |
2 lžíce | cukr moučka |
Mouku, vejce, olej, cukr, horkou vodu a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto, nakonec vmícháme dvě až tři lžíce kakaa. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícícm papírem. Mirabelky (špendlíky) dobře propláchneme a očistíme od případných stopek, poté je vyskládáme na povrch těsta, spíše více než méně. Kakaovou bublaninu s mirabelkami pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Bublaninu podáváme posypanou moučkovým cukrem.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena