Jak na to: Rady pro správné vaření brambor
Jak na to: Rady pro správné vaření brambor

Brambory jsou podle kraje nazývány též zemáky, zemská jablka, erteple, kobzole, jablóška, zemčátka, krumple, grule, bandory, arteple či zemák. Jak je správně uvařit, abychom v nich zachovali i nějaký ten vitamín?

21.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem

Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech

Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem

Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

18.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.

17.09.2021

ČÍST VÍCE
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem

Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.

17.09.2021

ČÍST VÍCE
Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte
Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte

Vyzkoušejte lahodné a harmonické spojení chutí! Dýně, skořice, citron a cukr, tak málo stačí, abychom si připravili přímo luxusní džem!

16.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny
Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

Dýňový jahelník u nás doma patří k nejoblíbenějším podzimním a zimním receptům. Je naší oblíbenou volbou, když nevíme co k večeři. V kombinaci s kysaným zelím se jedná o absolutní bombu! Určitě vyzkoušejte, mile vás překvapí.

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

15.09.2021

ČÍST VÍCE
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce

Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem

Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.

14.09.2021

ČÍST VÍCE
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup

Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
10+1 otázek: Jak omezit množství cukru ve stravě?
10+1 otázek: Jak omezit množství cukru ve stravě?

Obezita a diabetes v naší společnosti stále narůstají. Jaký je rozdíl mezi cukry a sacharidy? A je fruktóza z výživového hlediska opravdu tak špatná? Spoustu otázek nám zodpoví specialistka na výživu a biochemii, Míša Bebová.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!

Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem

Recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny

Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!

12.09.2021

ČÍST VÍCE
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí

Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.

12.09.2021

ČÍST VÍCE