Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Vyhledávání v magazínu...
7 receptů z nových brambor, které nezatíží vaši peněženku
7 receptů z nových brambor, které nezatíží vaši peněženku

Brambory - jedna ze základních plodin, bez které si neumíme představit náš jídelníček. Nápaditě připravené nové brambory mohou být opravdovou pochoutkou. Ať už vařené, pečené či v salátu, vždy chutnají skvěle.

18.05.2022

ČÍST VÍCE
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů

Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?

16.05.2022

ČÍST VÍCE
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem

Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.

08.05.2022

ČÍST VÍCE
Recept na slaný koláč s chřestem krok za krokem
Recept na slaný koláč s chřestem krok za krokem

Hledáte fajn recept na slané pohoštění? Tomuto chřestovému slanému koláči jen tak někdo neodolá. Vyzkoušejte jej připravit podle fotoreceptu krok za krokem. Je jemný, nadýchaný a zmizí ze stolu bleskovou rychlostí.

06.05.2022

ČÍST VÍCE
Sezóna jahod brzy v plném proudu: Připravili  jsme pro vás 10 rychlých receptů
Sezóna jahod brzy v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

Konečně jsme se dočkali! České jahody budou brzy po ruce a byl by doslova hřích toho nevyužít. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou rychlé, jednoduché a chuťově skvělé. A samozřejmě splňují základní podmínku - k jejich přípravě potřebujeme čerstvé jahody.

04.05.2022

ČÍST VÍCE
Vaříme levně pro celou rodinu: Recept na staročeskou uhlířinu krok za krokem
Vaříme levně pro celou rodinu: Recept na staročeskou uhlířinu krok za krokem

Chutný oběd se dá připravit i z mála surovin, rychle a levně. Nevěříte? Uhlířina je toho důkazem - starý český recept z brambor, špeku a domácích noků.

02.05.2022

ČÍST VÍCE
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.

30.04.2022

ČÍST VÍCE
Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem
Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem

Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.

30.04.2022

ČÍST VÍCE
Vařte levně a ze zbytků  - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!

29.04.2022

ČÍST VÍCE
Lichořeřišnice: Bylina i okrasa zahrádek či balkónů
Lichořeřišnice: Bylina i okrasa zahrádek či balkónů

Lichořeřišnice větší je rychle rostoucí bylina, navíc s bohatým květenstvím, která může ozdobit i váš balkón. Vyplatí se ji mít vždy po ruce, protože má nesmírně léčivé účinky. Trápí-li vás opakované záněty močových, je tou pravou bylinkou, po které se vyplatí v případě potíží, ale i preventivně, sáhnout.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?

Určitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.

27.04.2022

ČÍST VÍCE
Jemná a krémová: Polévka ze zeleného chřestu krok za krokem
Jemná a krémová: Polévka ze zeleného chřestu krok za krokem

Vyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů

Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.

25.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot

Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.

23.04.2022

ČÍST VÍCE
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem

Bylinkové máslo skvěle chutná na grilovaném masu, pečené rybě, bramborách, ale klidně i jen tak na rozpečené bagetě. Recept je velmi snadný, přitom působí na každém pokrmu luxusním dojmem. A bylinky můžeme obměnit podle libosti - třeba v tomto období se nabízí medvědí česnek, řeřicha nebo pažitka.

22.04.2022

ČÍST VÍCE
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!

Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.

22.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak snížit výdaje za elektřinu? Vařte chytře a bez zbytečných úniků tepla
Jak snížit výdaje za elektřinu? Vařte chytře a bez zbytečných úniků tepla

Vlastníte elektrický sporák, troubu, elektrický vařič či jiný spotřebič určený k vaření, který spotřebovává elektřinu? I přes vysoké ceny elektřiny lze její spotřebu snížit a tím snížit i své výdaje. Pokud jste u spolehlivého dodavatele elektřiny a zálohy máte nastavené tak, že vás nečekají nepříjemná překvapení v podobě nedoplatků, zaměřte se na způsob, jakým vaříte.

21.04.2022

ČÍST VÍCE
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

21.04.2022

ČÍST VÍCE
Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl
Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl

Při vaření, pečení i péči o domácnost je každá rada drahá. Tipy, jak ušetřit a jak si pomoci při údržbě spotřebičů, se vám mohou hodit.

20.04.2022

ČÍST VÍCE
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!

Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.

18.04.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena