Možná právě keříčky rybízu, jejichž větvičky jsou obalené dlouhými hrozny s černými nebo červenými plody a pod tíhou ovoce se sklánějí k zemi, by chtěl mít na své zahrádce nejeden z nás.
06.06.2023
ČÍST VÍCECo se týče potravin, je červen už krásně barevný - můžeme si dopřát chřest, jahody, třešně, ředkvičky, hlávkový salát, špenát a mnoho dalších surovin, které už pomalu začínají okupovat naše zahrádky a farmářské trhy. Pojďme si tento čas užít a dopřát si po dlouhé zimě a nevlídném počasí pořádnou dávku sezónního ovoce a zeleniny v syrovém stavu, ale i v osvědčených pokrmech.
01.06.2023
ČÍST VÍCESezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
31.05.2023
ČÍST VÍCEBezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
29.05.2023
ČÍST VÍCESlunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
27.05.2023
ČÍST VÍCEPříprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
23.05.2023
ČÍST VÍCEDo rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.
22.05.2023
ČÍST VÍCEGrilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
20.05.2023
ČÍST VÍCEVajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
19.05.2023
ČÍST VÍCEJistě znáte situaci, kdy se vám po celodenním sklízení zeleninové či ovocné úrody chce odpočívat a nikoliv se ihned pustit do nekonečného zavařování či zamrazování. Lehce se ale může stát, že se s láskou opečovávané jahody či třešně do rána zkazí. Jak tedy uchovávat ovoce a zeleninu, aby nám v čerstvém, syrovém stavu vydržely co nejdéle?
18.05.2023
ČÍST VÍCEZapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.
15.05.2023
ČÍST VÍCEKdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
13.05.2023
ČÍST VÍCEKonečně jsme se dočkali! České jahody budou brzy po ruce a byl by doslova hřích toho nevyužít. Vybrali jsme pro vás recepty, které jsou rychlé, jednoduché a chuťově skvělé. A samozřejmě splňují základní podmínku - k jejich přípravě potřebujeme čerstvé jahody.
10.05.2023
ČÍST VÍCEHledáte fajn recept na slané pohoštění? Tomuto chřestovému slanému koláči jen tak někdo neodolá. Vyzkoušejte jej připravit podle fotoreceptu krok za krokem. Je jemný, nadýchaný a zmizí ze stolu bleskovou rychlostí.
06.05.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte přípravu závinu s touto zdravou surovinou - rebarborou. Recept je z jednoduchého těsta bez kvasnic.
05.05.2023
ČÍST VÍCEKaždému z nás už se někdy stalo, že se mu dostal do rukou recept, ve kterém bylo místo gramů uvedeno množství v šálcích či sklenicích, lžících či lžičkách. Dnes vám to s vážením a měřením ulehčíme a přiblížíme vám převod na gramy.
04.05.2023
ČÍST VÍCECo o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
03.05.2023
ČÍST VÍCERychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
03.05.2023
ČÍST VÍCEPokud si před každým víkendem lámete hlavu, co budete vařit, vsaďte na vyzkoušené a velmi oblíbené recepty. Jejich příprava je rychlá a snadná, navíc vám nákup ingrediencí nikterak nezatíží vaši peněženku. A to v dnešní době přijde vhod.
02.05.2023
ČÍST VÍCENemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
27.04.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena