Vaření.czMagazínVíkendový oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
ZDROJ: Archiv
Víkendový oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
21988×
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
2) Nejprve si nakrájíme housku či rohlík na malé kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem, rozklepneme 1 vejce a promícháme.
3) Uzený bůček nakrájíme na malé kostičky (kůži odřízneme a necháme bokem, budeme ji potřebovat později) a cibuli nakrájíme nadrobno.
4) Na suché pánvi si lehce orestujeme uzený bůček (nebo slaninu), přidáme půlku cibule a za občasného promíchání necháme pár minut společně opékat.
5) Do mísy k namočené housce v mléce s vejci přidáme mleté maso, koření, bylinky, sůl, pepř, orestovanou cibuli s lehce vypečeným bůčkem a prolisovaný stroužek česneku.
6) Vše společně důkladně promícháme v kompaktní směs.
ZDROJ: Archiv
7) Dáme si rozehřát troubu na 175 °C. Ze směsi tvoříme větší kuličky a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.