Masové koule s dýňovým pyré

Tento recept se skvěle hodí jako rychlý oběd. Využijete zde zbytek dýně, který zbude například z přípravy dýňové polévky či sladkého dezertu.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Do misky nakrájíme jeden suchý rohlík na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme mleté maso s majoránkou, solí a pepřem, případně ještě jiné oblíbené koření na mleté maso, orestovanou cibulku s uzeným bůčkem na kostičky (případně lze nahradit anglickou slaninou), 1 vejce, trochu strouhanky a smícháme.

Ze směsi tvarujeme masové kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, můžeme dát nahoru ještě nakrájené čtverečky kůže z bůčku. Masové koule pečeme na 175 °C cca 20 minut (podle velikosti koulí).

Mezitím si nakrájíme brambory a dýní na kostičky, přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem.

Masové koule a dýňové pyré servírujeme společně na talíři, můžeme ozdobit čerstvou zeleninou, doplnit salátem apod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule s dýňovým pyré

Zpět na recept