Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Na boloňské špagety si připravíme 500 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí), 2 větší mrkve, 2 středně velké cibule, 2 - 3 řapíky řapíkatého celeru, 1 konzervu krájených rajčat v rajčatové omáčce, 1,5 dl suchého červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, čerstvé bylinky (oregano, tymián).
Samozřejmě nesmí chybět 500 g kvalitních špaget, sůl a voda na vaření.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na jemné plátky nebo kostičky, můžeme jej i prolisovat.
Vyzkoušejte také recept na špagety aglio olio e peperoncino krok za krokem